winkelwagen

aantal items: 0
prijs:

Hoe bewaar ik ambachtelijke boerenkaas?

Het beste kun je ambachtelijke Boerenkaas net iets koeler en vochtiger dan op kamertemperatuur bewaren, bijvoorbeeld in de kelder.

Mocht u nou niet de trotste bezitter van een kelder zijn, dan is kamertemperatuur altijd nog beter dan de koelkast. Bij niet te warm weer is een kast in de keuken geschikt als bewaarplaats. Nadeel van de koelkast, is dat de ambachtelijke boerenkaas zo koud geconsumeerd niet het beste tot zijn recht komt. Voor gebruik moet de ambachtelijke boerenkaas dan eerst op temperatuur en 'op smaak' komen.


Een goede manier is om de kaas, verder onverpakt, in een theedoek te wikkelen en vervolgens in een keukenkastje te bewaren. De theedoek neemt de luchtjes op en als de kaas zou gaan 'zweten' ook het vocht. De theedoek na een week vervangen door een schone. Zo bewaard blijft de kaas veel beter op smaak en langer goed, zodat u er langer van kunt genieten.

Eventuele schimmelkplekjes kunt u wegsnijden.

 

Het bewaren van Droge worst en Spek


Droge worst en spek bewaar je : droog.

Ophangen in een goed geluchte droge ruimte (keuken / kelder / garage).


Bewaren in de koelkast kan ook.

Droge worst een paar dagen, spek kan veel langer in de koelkast bewaard worden.

Dit doe je zonder plastic.

Het spek wordt wel droger, dus moeilijker snijbaar.

Zorg voor een scherp mes aub, maar dat is altijd aan te bevelen in de keuken!

Je ziet na een tijdje witte puntjes/"uitslag" ontstaan. Dit is het zout, geen probleem.


De diepvries is ook prima geschikt voor bewaren van droge worst en spek.

Nu verpakt u het wel goed in plastic tegen vriesschade.

Eventueel snijdt u de worst of het spek eerst in makkelijk te gebruiken porties.

Het spek snijdt u bijvoorbeeld in blokjes, plakjes of reepjes (met of zonder zwoerd)


Geniet! en experimenteer, probeer eens iets anders.