winkelwagen

aantal items: 0
prijs:

Voor de lekkerste (biologische!) Boerenkaas, ambachtelijke Droge Worst en meer! 

 

Op Zaterdag 30 maart sta ik op de Vrije Boerenmarkt in Sint Nicolaasga van 10-15 uur

 

In de week van 1 t/m 5 april worden er geen pakketten verstuurd. Aub niet bellen en geen appjes sturen, want wij zijn vrij. Bij vragen mag u mailen.

 

Op zondag 14 April sta ik op de Fan Boer Nei Minskenmerk in Sneek op It Ges 10 bij Bynt 12-16 uur 

 

Hoe het werkt: Welkom bij www.KaasEnWorst.nl. Een account aanmaken voor deze webwinkel is niet nodig. Het handigst is om te bestellen via de computer als 'Gast'. (Tip: niet alle webbrouwsers functioneren met deze webshop: Edge werkt wel)

 

Betalen gaat dmv vooruitbetalen ovv ordernummer; overmaken naar het rekeningnummer dat op de orderbevesting staat. (Bekijk uw spambox / reclamebox). Na bestellen en betalen wordt uw order met zorg en liefde voor u op woensdagavond klaargemaakt en op donderdagochtend verzonden (indien op voorraad ook op maandag). 

 

Verzendmoment:
Elke donderdagochtend (en bij voorradig, is er meestal een verzendmoment op maandag)
Zie ook: 
algemene voorwaarden.

 

Bereikbaarheid:
Per mail kan 24 uur per dag. Voor vragen ma t/m vr telefonisch (zie contact; Contact met www.kaasenworst.nl (tussen 9.30-16.00u). Bestellingen aub plaatsen via de webwinkel.

 

 

7 Turfgerookte Friese Worsten door de brievenbus
7 Turfgerookte Friese Worsten door de brievenbus

7 Turfgerookte Friese Worsten door de brievenbus; 

Droge worst - Fryske droege woarst
Voor Friezen is het heel gewoon. Voor de vrijdag- en zaterdagavond en/of de zondag wordt even een droge wordt gehaald.

Gewoon voor bij de borrel. In stukjes gesneden, maar hij kan ook bijvoorbeeld in de mosterdsoep of bij de stamppot.

Wie in het westen des lands komt en vraagt om een Fryske droege woarst, kan vaak rekenen op verbaasde blikken. Salami, metworst, leverworst, dat kent men er wel. Maar droge worst?

Turfgerookt
Droge worst is een Fries product (maar ook in Groningen en Drenthe wordt droge worst gemaakt) dat wordt vervaardigd uit varkensvlees.

Iedere slager heeft zo zijn eigen recept voor de samenstelling van de lekkernij.

Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze gedroogd of gerookt zijn. De fryske droege woarst is overigens altijd turfgerookt en ontleent daaraan ook zijn specifieke smaak.

Friese droge worst is in verschillende stadia te koop. Wie van zacht houdt en het vlees nog heel goed wil proeven, koopt een jonge worst. Die is nog zacht. Wie van echt ingedroogd houdt koopt er eentje die al een tijdje aan de haken bij de slager hangt. De worst is dan hard en de textuur is niet meer vlezig.

Ingrediënten: Varkensvlees, zout, specerijen, rijstmeel

Friese Turfgerookte worst is glutenvrij en lactosevrij.

Bewaren; ophangen zodat ze los van elkaar (niet tegen elkaar aan) kunnen drogen aan de lucht. Of in de diepvries. 2- liefst 3 dagen voor consumeren uit de diepvries halen en op kamer temperatuur laten ontdooien, op kleur en op smaak laten komen. (als dat te kort tijd krijgt, dan heeft een een nog zuur smakende worst; deze worst heeft niet voldoende tijd gehad om weer op keur en vooral op smaak te komen). De koelkast is ook een optie, al gaat er dan wel wat van de smaak verloren door de kou, tenzij je de worst weer op kamer temperatuur laat komen voor de smaak.

Prijs € 16,75
Artikelnummer DWDDB 7 Turf gerookte worst
Levertijd: elke week
Leverancier: Ambachtelijke slager
Aantal
Kortingscode